Selecteer een pagina

Trotssss!!! gefeliciteerd allemaal!

Vollll trotsssss kan ik jullie vertellen dat iedereen zijn of haar typediploma/-certificaat in ontvangst heeft mogen nemen! Gefeliciteerd zeg! 😊

Jullie hebben de afgelopen weken super hard gewerkt en hebben een prachtige basis gelegd voor jullie typevaardigheid!
Ik ben sowieso al erg trots op jullie dat jullie jullie tanden erin hebben gezet en vol hebben gehouden! Dat is een hele mooie prestatie!

Om de ouders een beetje beeld te geven: Voor het examen moest je een tekst typen, die ongeveer net zo lang is als de teksten die je in de laatste weken hebt getypt. De leerlingen hebben 3 examenteksten getypt en de beste poging heb ik genoteerd op het diploma of certificaat.

Om het diploma te halen moet je tenminste 100 aanslagen per minuut halen in het VingerVlug Vlot programma en maximaal 2 procent fout (dat zijn ongeveer 11 of 12 foutjes). Voor leerlingen met dyslectie of andere rugzakjes ligt die marge op 3% (dat zijn 18 of 19 foutjes). De backspace mag je ook gebruiken om je foutjes weg te gummen. Verder heb ik er natuurlijk op gelet dat je op de juiste manier met 10 vingers typt en niet té veel kijkt!

Leerlingen die in VingerVlug Relaxed zitten, typen kortere teksten. Zij hebben met het examen 2 teksten getypt die ook iets korter zijn. Leerlingen typen met deze teksten voor een certificaat. De 3e tekst is een langere tekst, dezelfde die de leerlingen in VingerVlug Vlot ook typen. Hiermee maken deze leerlingen dus ook kans om voor dat diploma te kunnen gaan!  

Welk papiertje jij ook hebt verdient, het doel om te leren typen is op het moment van het examen sowieso geslaagd. Jullie mogen heel trots op zichzelf zijn, omdat je een heuse prestatie hebt neergezet in 10 lesweken!!! Echt hoor!

En het mooie van jullie nieuwe typevaardigheid is dat de progressie doorzet óók na de typecursus, gewoonweg omdat je typemeters blijft maken.
Hoe cool is dat?!

Met blosjes op de wangen en klamme vingers zaten jullie je examens te maken! Het is de examenkandidaten niet aan komen waaien, jullie hebben er allemaal enorm hard voor gewerkt. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme en vooral doorzettingsvermogen. Het is niet niks om te leren blindtypen en dat hebben jullie toch maar mooi gedaan!
Ik vond het erg leuk om jullie typeles te geven!!! Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen. Over een paar weken zien we elkaar weer.

Hoe snel zijn jouw vingers over een tijdje?

Op je diploma of certificaat staat hoe snel je nú bent. Maar hoe snel zijn jouw vingers over een tijdje? Dat is wel leuk om te weten. Doe dan deze typetest van één minuut! 

Wist je dat… er twee eenheden waarin typen wordt gemeten? De eerste is wpm (words per minute) en de tweede cpm (charakters per minute). Een goede typer haalt 300 cpm. De cpm is simpelweg afgerond wpm gedeeld door 5 (dus 60 wpm voor de goede typer). En alles blind natuurlijk! 
Juerd Waalboer heeft een simpele snelheidstest ontwikkeld die beide scores voor je meet en deze kun je vinden op mijn blog: https://www.gewoonjufsaskia.nl/hoe-snel-typ-jij/blindtypen-tips-trucs/ 
Speedtyping
Ideeën

Tips om je typevaardigheid bij te houden

  • Mail mij jouw leuke (vakantie)verhalen
  • Maak een geweldig moppenboek
  • Maak een kookboek met lekkere familierecepten (ook super leuk als cadeautje daarna)
  • Maak een leuke folder over plekken/musea/landen waar je nog naar toe zou willen gaan in de vakantie (kun je meteen als hint aan je ouders geven… 😉)
  • Type mooie wensen en stuur die naar je familie & vrienden
  • Speel op internet typespelletjes als op https://www.spelletjesplein.nl/typen/ of https://www.speeleiland.nl/snel-typen.html

Review / Aanbeveling?

Dan een vraag aan alle ouders 😉
Zouden jullie wellicht een review/aanbeveling op mijn Facebook pagina willen achterlaten?
https://www.facebook.com/gewoonjufsaskia/reviews/

 Of, als jullie niet social media gericht zijn: Zouden jullie deze vragen voor mij willen invullen? Zou ik enorm op prijs stellen!!!

https://forms.gle/XPAd5xBLsq4L6mgw8

Alvast heel hartelijk dank voor jullie genomen moeite!

Review
PFP

Dank jullie wel!

Dank jullie wel voor jullie aandacht tijdens de afgelopen weken.

Voor nu fijne dag allemaal! Geniet van jullie meivakantie!

Ik ga daar ook van genieten en zie jullie over 4 weken weer! Dan ga ik jullie van alles leren over digitale vaardigheden.

Lieve groet,

 

Saskia Veltenaar

– de Typejuf –