Selecteer een pagina

WIL JIJ OOK TYPEVAARDIGER WORDEN?

Gewoon juf Saskia

~ Dé typejuf ~

Elke dag als je kind van school komt, is ie ontzettend veel tijd kwijt. Huiswerk tikken. Boekverslagen tikken. Je ziet het met lede ogen aan. Zelf kun je blindtypen. Het liefst zou je het huiswerk voor hem maken.

Maar ja, dat gaat niet. En dus tikt je kind letter voor letter. Maar aan het eind van de zin weet ie al niet meer waar het over ging. Van ellende zakt ie steeds verder onderuit. “Zo schiet het niet op!”, denk jij als bezorgde moeder. “Het kost zoveel tijd… hij ziet zijn vriendjes en vriendinnetjes nog amper.”

Juf Saskia leert je kind in 10 weken blindtypen met 10 vingers
Zodat je kind niet meer letter voor letter hoeft te tikken. Maakt ie nog minder schrijffouten ook. Ineens weet je kind ook nog waar de tekst over gaat als ie klaar is. Het geeft een onwijze boost aan zelfvertrouwen en zo wordt je kind weer gemotiveerd om lekker voor school te werken. Je kind is nu niet meer als laatste klaar, voelt zich niet meer dom. En als kers op de taart heeft jouw kind nu weer tijd over om ook lekker met vriendjes en vriendinnetjes buiten te kunnen spelen.

10 voordelen van blindtypen

Als je blind en met 10 vingers typt, dan kun je dit sneller. Ideaal dus om al vóór het voortgezet te leren.

Je kunt foutlozer typen: hoe fijn is dat met je huiswerk, verslagen, samenvattingen en ga zo even door.

Het kost minder tijd als je niet naar je toetsenbord hoeft te kijken.

Je kunt zonder moeite langere teksten typen dan anderen die dit kunnen blindtypen.

Oók blijkt dat je over de inhoud van je getypte tekst veel beter antwoord op vragen weet.

Je hoeft je minder te concentreren op je toetsenbord.

Je kunt je aandacht volledig richten op de tekst.

Als je je huiswerk voor school snel kan typen, hou je meer tijd over voor andere leuke dingen.

Met 10 vingers typen gaat zo automatisch, dat je beter begrijpt wat je typt. Ideaal dus voor kinderen met dyslexie!

Je leert dus een goede houding aan te nemen. Je hoeft niet je hoofd op en neer te bewegen van je scherm naar je toetsenbord en weer terug.

Wie is Gewoon Saskia?

Ik ben Saskia. Gewoon Juf Saskia, typejuf én digiwijzeres, eigenaar van Gewoon Saskia, en brein achter het typelesprogramma VingerVlug. Ik vind kennisoverdracht het leukste wat er is om de hele dag mee bezig te zijn.
Niet heel vreemd dus dat ik van het ontwerpen van badkamers in 2012, overstapte naar het lesgeven aan kinderen en (jong)volwassenen.

Niet alleen mag ik mijn leerlingen begeleiden, uitdagen en stimuleren, maar ik mag mijn leerlingen ook iets meegeven waar ze hun verdere leven iets aan hebben: blindtypen! Hoe bijzonder is dat?

Inmiddels ben ik dagelijks bezig om mijn leerlingen typevaardig, futureproof én digiwijzer te maken. Een toffere job bestaat er niet!

Allereerst super dank voor alle updates tijdens de typecursus, was heel leuk om te lezen, natuurlijk ook alle opmerkingen over Nick. Wij hebben hier gezien dat hij er ontzettend zin in had en elke week met veel plezier naar je toe ging. Hij vertel ook met trots hoe goed het gaat en hij kijkt al weer uit naar maandag. 

Wij zijn graag bij de diploma uitreiking. Tot dan! En… nogmaals dank je wel.

Chantal, moeder Nick (groep 7) – Culemborg

Ik heb met veel plezier de cursus Vingervlug gevolgd! Zo leuk vond ik het zelfs dat dat het bijna jammer is dat ik nu mijn diploma heb en niet meer Les krijg van Saskia. De cursus is goed opgebouwd, stapje voor stapje werd ik steeds beter. De online leeromgeving ziet er niet alleen mooi uit, het is heel duidelijk en zit goed in elkaar. Saskia is een hele positieve coach, ze moedigt aan, denkt met je mee én is persoonlijk. Je merkt gewoon dat ze er lol in heeft. Ik raad iedereen deze cursus aan!

Marleen (42), medisch assistente – Culemborg

Juf Saskia is al heel enthousiast en geeft veel complimentjes. Ze kijkt altijd bij elke leerling wat diegene nodig heeft en ze kan super goed motiveren.

Elvie, groep 8 – Bunnik

Hoi Saskia! Ik wou je nog even bedanken voor de blind typecursus, ik heb er heel veel aan, vooral nu met mijn eindwerstuk!! Het typen gaat heel makkelijk en snel dus heel erg bedankt!!

Sacha, groep 8 – Culemborg


Leren blindtypen vond ik echt wel lastig. Maar gelukkig wist juf Saskia altijd wel een oplossing, waardoor het typen daarna weer beter ging. Zonder haar had ik het nooit geleerd.

 

Aya, groep 8 – Geldermalsen

 

Saskia, dankjewel dat je zo geduldig, vriendelijk en attent bent. De manier waarop je me elke keer weer motiveert en goede tips geeft is zo prettig. Ik had me geen beter juf kunnen voorstellen.

Alona (53), energetisch therapeut – Culemborg

In mijn vak is verslaglegging enorm belangrijk. Wat een tijdwinst zal me deze vaardigheid brengen.

Monique (38), doktersassistente – Culemborg

Ik wou dat ik op een typemachine had leren typen. Mijn typejuf had er een keer eentje naar de les meegenomen. Echt super gaaf. Ik vraag er een voor mijn verjaardag!

Bratt, groep 6 – Kerk-Avezaath

Het leukste van de typecursus vond ik dat je badges kon gaan verdienen bij sommige oefeningen. Het gaf wel een extra cool gevoel als ik die haalde.

 

Jules, groep 7 – Culemborg

 

Wat vond je het moeilijkste onderdeel van de cursus Websites maken voor Kids? – Het moeten uitloggen aan het einde van de les, omdat het zóóó leuk was.

Bryan, groep 8
(Cursus Websites Maken voor Kids) – Culemborg

Mijn zus deed een online typecursus en was bijna een jaar bezig. Ik heb VingerVlug gedaan en was lekker in 10 weken klaar! Ik kan nu zelfs beter dan haar typen.

Luke, groep 7 – Kerk-Avezaath

Het beste voorbeeld geef je zelf, nietwaar? Hoe kan ik van mijn guppies verwachten dat ze snel typen, als ik dat zelf niet kan? Hoogtijd dus dat ik dit onder de knie kreeg.

Marieke (29), basisschooldocent – Buren

 Zoooooo trots ben ik op mezelf! Ik ben 3x zo snel geworden en heb de helft minder fout, zei mijn juf. Ik merkte het ook al op school. Gaaf, hè?

Vivian, groep 8 – Culemborg

Ik vond het best lastig om blind te leren typen, maar ik ben super blij dat ik het heb gedaan.

Vince, groep 7 – Kerk-Avezaath

Ik vond het super fijn om in deze les te leren hoe Google drive werkt en hoe je mailtjes moet sturen met je eigen handtekening en met bijlages. Dankjewel dat je me ook met mijn telefoon hebt geholpen om daar de apps op te krijgen.

Fedde, groep 8
(Cursus Google Docs, Gmail en Cloudopslag) – Culemborg

Typeles is het beste cadeau wat mijn moeder me heeft kunnen geven
toen ik 12 was. Alleen de cijfers op het Numpad had ik nog steeds niet lekker onder de knie. Deze heb ik bij Juf Saskia met het typeprogramma VingerVlug binnen notime geleerd.

Robert (46), chiropracter – Geldermalsen

Saskia doet haast elke les met ons leuke spelletjes om het typen op een leuke manier te oefenen.

Lina, groep 6 – Beusichem

Saskia is altijd positief en daar door is het leren blindtypen echt veel leuker.

Levi, groep 7 – Beusichem

Waarom zou iedereen eigenlijk de cursus Websites maken voor Kids moet volgen? – Het is leuk, je leert echt veel en als je het goed kan, kan je er veel geld mee gaan verdienen. Hoe cool?

Gijs, groep 7
(Cursus Websites Maken voor Kids) – Culemborg


Handig zeg dat ik nooit meer zelf de inhoudsopgave van een werkstuk moet typen. Dat doet Google mooi zelf!

Tycho, groep 8
(Cursus Google Docs, Gmail en Cloudopslag) – Culemborg