Selecteer een pagina

de spits is eraf!
typeles 1 zit er op…

De spits is eraf… de eerste typeles zit erop voor jullie. Wat was het leuk om aan jullie de eerste les te mogen geven. Altijd beetje hectische les, maar wel erg leuk, hè?! Jullie zaten in ieder geval lekker te stuiteren van plezier!

Voor de een is het iets moeilijker dan voor de ander, maar wat hebben jullie je best gedaan. Super, hoor! Wel goed letten op de basispositie van jullie vingers. Lees de pop-up tekstjes goed, want daar staat veel informatie geschreven over hoe je wat moet doen.

Welke letters en cijfers leren jullie deze week?

Deze week staan de letters DF JK en SL plus een aantal cijfers op het programma. In de video’s hiernaast kun je zien hoe elke letter aangeslagen moet worden.

Echte woorden kunnen we deze week nog niet maken, maar daar komt volgende les al meteen verandering in hoor! 

Hoe werkt dat met die anti-spiekdoos? En waarom???

Je hebt van mij tijdens de les een anti-spiek-doos gekregen. Deze gebruik je vanaf nu bij ál je huiswerk-oefeningen.

Op deze manier leer je veel sneller de toetsen te voelen. Nadenken over waar de letters is dan niet meer nodig. Je vingers vinden echt automatisch de weg op het toetsenbord.

Denk maar aan fietsen. Je gaat ook niet naar beneden kijken wat je voeten doen als je trapt of naar je handen als je remt. Dan lig je zomaar op de grond… 😉

Hoe verdeel je je huiswerk?

Om goed te leren typen moet je zoveel mogelijk elke dag even oefenen. Beter vaak heel éven, dan 1x heel láng.

Gemiddelde zal het ongeveer een kwartier tot een half uur per dag zijn. Dat mag dus gerust bijvoorbeeld 2×10 minuten zijn.

Huiswerk voor volgende week: je mag allemaal tot oefening 14 van les 2 doorwerken. Dat is dus héél les 1 én les 2. Dat betekent ongeveer 4 of 5 oefeningen per dag.

Met anti-spiek-doos natuurlijk!

Op je huiswerkschema (wat in je envelop zit) kun je het bijhouden.

Graag dit huiswerkschema plus envelop elke week meenemen naar de les!!!

Wat kun je doen als je je huiswerk al snel af hebt?

Als je eerder klaar bent met je huiswerk, herhaal dan de oefeningen die je wat lastiger vond of waar je veel fout in had. Van herhalen ga je echt als een tierelier typen! Best wel slim dus om te doen!!! 😉

In ieder geval veel succes en plezier met je huiswerk. Tot volgende week!

PFP

Vragen?

Mochten er vragen zijn, is er iets onduidelijk, laat dit dan heel graag even aan mij weten.

Dat kan altijd per email naar typeles@gewoonjufsaskia.nl, via de contact button hier onder aan de pagina of per telefoon/whatsapp op +31-6-28638605.

Dat was het voor nu. Fijne dag allemaal en tot volgende week!