Selecteer een pagina

Les 2 vloog voorbij…

Zo… vloog les 2 even snel voorbij zeg! Best moeilijk, hè? Je vingers kennen al 6 letters van vorige week en deze week komen er weer 6 bij. Dan ken je al bijnááá de helft van het alfabet. Super toch?!

Wat wel heel erg leuk is, is dat je nu echt woorden kunt maken! Snel typen is niet belangrijk, weinig fouten is veeeeeel belangrijker! Lees goed de popup teksten, daar staat uitleg hoe je de nieuwe letters moet aanslaan.

Op de afbeelding zie je heel makkelijk welke letters bij welke vinger horen. Het plaatje zit ook als afbeelding bij de email. Print deze gerust en gebruik deze maar een beetje als spiekbrief. Beter dat je hier even op spiekt, dan dat je naar je vingers gaat zitten kijken. 

QWERTY keyboard

Welke letters leren jullie deze week?

Wowwww… jullie gaan deze week een paar hele handige letters leren, namelijk de A, E, I, U en N. Kijk maar goed naar het filmpje.

Hoe werkt dat met die hoofdletters?

In oefening 5 van les 4 leer je de shift te gebruiken. Zoals je weet begint elke nieuwe zin met een hoofdletter. Hoofdletters maken we met de shift-toets. Daarvan heb je er twee op je toetsenbord. We gaan ze ook allebei gebruiken vanaf oefening 4.5.

Nog een keer de uitleg: Als je een hoofdletter wil maken, druk je op de shift toets en blijf je deze vasthouden.
Let goed op: als je een hoofdletter wilt maken met je rechterhand, dan pak je de linker shift-toets, die sla je aan met je linker pink.
Als je een hoofdletter wilt maken met je linkerhand, dan pak je de rechter shift-toets, die sla je aan met je rechter pink.

In het begin kost dat even wat denkwerk… maar ik beloof je: het wordt steeds makkelijker! Kijk gerust een paar keer naar de video.

 

Voorbeeld:
A = Shifttoets rechts + linker pink op a
E = Shifttoets rechts + linker middelvinger van de d naar de e en weer terug
L= Shifttoets links + rechter ringvinger toetst de l
U = Shifttoets links + rechter middelvinger van de k naar de i en weer terug

Mocht dit thuis niet zo goed lukken, dan kijken we daar samen naar, hoor, aan het begin van de 3e les, volgende week!

Denk ook aan je houding!

Denk bij het maken van je huiswerk ook nog aan je houding als je achter de computer zit! (Ja, je moet echt ook overalllll aan denken hè?! Hihi…)

Kwam laatst een heel leuk filmpje hierover tegen… te leuk, dus ik laat ‘m jullie ook even zien!

Wat is je huiswerk deze week?

Typ deze week ook weer zoveel mogelijk elke dag even oefenen. Beter vaak heel éven, dan 1x heel láng. Gemiddelde dus ongeveer een kwartier tot een half uur per dag. 

Huiswerk voor de volgende les: je moet tot oefening 14 van les 4 doorwerken. Dat is dus héél les 3 én les 4. Dat betekent ongeveer 4 of 5 oefeningen per dag.

Met anti-spiek-doos natuurlijk! 

Op je huiswerkschema (wat in je envelop zit) kun je het bijhouden.

Graag dit huiswerkschema plus envelop volgende keer weer meenemen naar de les!!!

Wat kun je doen als je je huiswerk al snel af hebt?

Als je eerder klaar bent met je huiswerk, herhaal dan de oefeningen die je wat lastiger vond of waar je veel fout in had. Ga liever niet verder dan 4.14. Van herhalen ga je echt als een tierelier typen! Best wel slim dus om te doen!!! 😉

In ieder geval veel succes en plezier met je huiswerk. Tot volgende week!

Vragen?

Mochten er vragen zijn, is er iets onduidelijk, laat dit dan heel graag even aan mij weten. 
Dat kan altijd per email naar info@gewoonjufsaskia.nl, via de contact button hier onder aan de pagina of per telefoon/whatsapp op +31-6-28638605.

Dat was het weer voor nu. Fijne dag allemaal en tot de volgende les!