Selecteer een pagina

Over mij –
Wie is Gewoon Juf Saskia?

Wie is Gewoon Juf Saskia?

Ik ben Saskia. Gewoon Juf Saskia, typejuf én digiwijzeres, eigenaar van Gewoon Saskia, en brein achter het typelesprogramma VingerVlug. Ik vind kennisoverdracht het leukste wat er is om de hele dag mee bezig te zijn.
Niet heel vreemd dus dat ik van het ontwerpen van badkamers in 2012, overstapte naar het lesgeven aan kinderen en (jong)volwassenen.

Niet alleen mag ik mijn leerlingen vol enthousiasme begeleiden, uitdagen en stimuleren, maar ik mag mijn leerlingen ook iets meegeven waar ze hun verdere leven iets aan hebben: blindtypen! Hoe bijzonder is dat?

Inmiddels ben ik dagelijks bezig om mijn leerlingen typevaardig, futureproof én digiwijzer te maken. Een toffere job bestaat er niet!

Gewoon Juf Saskia

Over VingerVlug

Door mijn jarenlange ervaring met leerlingen met de meest uiteenlopende rugzakjes, heb ik het typelesprogramma van VingerVlug ontworpen. De opbouw van het aanleren van alle letters, het te-kiezen-lettertype en de achtergrondkleur voor elke oefening. Over alles heb ik nagedacht en gecheckt met experts. 

Maar ook de keus om cijfers en de meest voorkomende leestekens op te nemen in het lesprogramma (als enige typeprogramma in Nederland, België en de Nederlandse Antillen). Je kan tenslotte niet blindtypen met 10 vingers als je niet weet waar bijvoorbeeld de 3 en het @ zit….

Met VingerVlug wil ik mijn enthousiasme over blindtypen delen: Leren blindtypen met 10 vingers is fun.

En hoe fijn is het als er een docent jou daarbij begeleidt, stimuleert en uitdaagt? Iemand die met je meekijkt wat je vingers doen. Iemand die ziet als het even niet zo lekker gaat. Want het leren van een vaardigheid gaat nu eenmaal niet vanzelf. Door regelmatig kort te oefenen vinden óók jouw vingers automatisch hun weg naar de juiste letter.

Enig idee hoeveel tijd je gaat overhouden als je niet meer naar je vingers en het toetsenbord hoeft te kijken? Waar wacht je nog op? Leer nu ook blindtypen.